Mysak's Kennel

Under två dagar i början av September rådde full aktivitet här hemma på kenneln. Vi hade besök av en mycket duktig instruktör från Västerås som heter Joel Dahlberg. Han är en av åtta som bland annat tävlar för Sverige i VM i IPO. Vi såg det som en bra möjlighet att få proffshjälp av honom med tips i lydnad och spårträning av hundar i vår närhet och att dessutom, under en helg, träffas och umgås under två trevliga dagar. Tolv hundekipage deltog (olika raser). En del hundar hade både husse och matte med sig. Hundar och ägare hade olika kunskapsnivå och deltagarna fick individuell hjälp av Joel. Han är som instruktör en riktig eldsjäl som brinner för detta och han är mycket lättsam, rolig och informativ att lyssna till. Vi lockades till många skratt, fick ta del av hans erfarenhet och lära oss massor av små knep för att underlätta inlärning, sådant som vi inte tänkt på tidigare. 

Här följer bilder från vår jättetrevliga helg den 5-6 september 2009

Kursdeltagare som bänkat sig och  intresserat följer varje hund som är aktiv ute på träningsplanen

Pernilla med Golden Retrievern "Dolly" får instruktioner och goda råd av Joel

Wiggo är en ganska lydig hund, men detta med linförighet är hans stötesten. Han vill gärna bestämma takten. Här assisterar Joel och det går riktigt bra !

Joel bekantar sig med unga Cane Corsohanen Theo som ser lite fundersam ut

Hunden är snart med på noterna: "Nu förstår jag vad du vill"

Här ligger Theo fint och har fin kontakt med Joel

Joel påpekar att det är jätteviktigt med att berömma hunden och att det sker vid absolut rätt tidpunkt. Matte Malin ser på.

Vad vill du att vi skall göra nu då ?

När man tränar hund är det viktigt att ha ett bra kroppsspråk

En stunds bus är bara bra, det stimulerar arbetsglädjen.

 1